طراحی فضای سبز، طراحی محوطه، طراحی و اجرای لنداسکیپ آن چیزی است که ما در آن تحصیل کرده ایم و تخصص و مهارت داریم. ما زیباترین و منحصرترین محوطه ها و فضاهای سبز را بر اساس نیاز شما طراحی و اجرا می کنیم.
با تیمی کامل از مهندسین و کارشناسان ارشد معماری، لند اسکیپ، کشاورزی و باغبانی، برق و تاسیسات.
- طراحی محوطه و فضای سبز (Landscape) با استفاده از نرم افزار های روز دنیا به صورت پلان راندو و سه بعدی.
- طراحی و احداث انواع باغ و باغچه (باغ ژاپنی، باغ صخره ای، باغ آبی، باغ اروپایی، باغ ایرانی و مدرن و کلاسیک)
- طراحی و احداث محوطه و فضای سبز (روف گاردن) بر روی پشت بام و تراس و پنت هاووس با بهره گیری از تکنولوژی و دانش روز دنیا.
- طراحی و اجرای ابنما، استخر، برکه، آبشار های زیبا و رویایی.
- طراحی و ساخت انواع سازه چوبی و فلزی (آلاچیق، پرگولا، سایه بان، پل، کلبه، رواق، داربست، نیمکت، فلاورباکس)
- در این مکان چه فعالیتی انجام می گیرد؟
در گام نخست شاید انتخاب مجموعه ای حرفه ای و متخصص در ایجاد و طراحی فضای سبز کمی دلهره آور باشد; اما جای نگرانی نیست ما در تیم مجرب نگین آذین پارت سعی کرده ایم تا با در اختیار گذاشتن اطلاعاتی مختصر و مفید در زمینه طراحی فضای سبز کمک شایانی در انتخاب و درک انتظاراتتان از هر آنچه که از فضای بیرونی محل زندگیتان می خواهید داشته باشیم.
- نور پردازی فوق مدرن زیبا و رویایی محوطه و فضای سبز
- طراحی و اجرای سیستمهای آبیاری اتوماتیک و مدرن با صرفه جویی در وقت و هزینه
- انواع کف سازی و محوطه سازی، لاشه چینی، دیوار کشی، نما سازی و غیره
- انواع اثاثیه باغی مبلمان، فلاور باکس، چراغ و روشنایی، باربیکیو، وسایل بازی و غیره
- خدمات نگهداری فضاهای سبز ویلا ها، آپارتمان ها و مجتمع ها.
- کاشت و اجرای انواع چمن و گل و گیاه.
- تهیه نهاده های باغی و فضای سبز و گل و گیاه.
استاندارد طراحی فضای سبز
فضای سبز بخشی از فضای شهری، آپارتمان و یا دفتركار شماست كه یا مصنوعی و یا طبیعی با استفاده از درختچه ها و انواع گیاهان و رعایت استانداردهای موجود و مدیریت شهری مناسب برای بهره مندی شهرنشینان، طراحی و آماده میگردد. فضای سبز به دو بخش 1- بافت سبز شهری كه در عكس های هوایی به شكل بافت قابل روئیت است و 2- نوار خطی تقسیم می گردد كه این دومی در گذرگاه ها و حاشیه های آمد و شد و بصورت یك نوار حاشیه ای طراحی می گردد.
طراحی فضای سبز را می توان در چهار بخش: عمومی، نیمه خصوصی، خیابانی و خصوصی انجام داد.
فضاهای سبز مجتمع های مسكونی و فضاهای سبز اجرا شده در مراكز آموزشی، بهداشتی و ادارات، فضای سبز حواشی بزرگراه ها و میادین و كوچه و خیابان و فضای سبز داخلی حیاط ها و ویلاها به ترتیب نمونه ای از این چهار بخش عنوان شده می باشند.
زیبایی و تنوع در طراحی محوطه فضای سبز
یکی از عناصر اصلی و حیاتی در طراحی محوطه و طراحی فضای سبز، وجود آب است كه قسمتی از آن منحصراً برای آبیاری، حفاظت گیاهان و بخش دیگر به منظور ایجاد و خلق زیبائی در طراحی مورد استفاده قرار می گیرد.
ولی آنچه که مورد توجه است وجود و تأثیر آب از لحاظ زیبائی و تنوع در محوطه فضای سبز، از قبیل تشیكل آب نماها حوض و حوضچه است. آب در حال حركت كه فرو می ریزد قطره قطره می چكد، موج می زند، می ریزد، یا می پاشد، می تواند بر جنبش و هیجان محوطه بیفزاید.
فواره ها و آبنماها می توانند به مقدارزیادی در خنك كردن هوای محل تأثیر داشته باشد.
طراحی آبنما در محوطه فضای سبز به شکلهای مختلف كه جنبه تزئینی داشته باشد، بستگی كامل به ذوق و سلیقه طراح دارد .
انواع فضای سبز
۱) فضاهای سبز عمومی: بیشترین مورد از فضای سبز است که در دسترس می باشد این فضاها عمومی مکانی جهت بازی ها و مناطق ورزش است. فضاهای یاد شده اساساً برای این منظور طراحی یا تجهیز شده اند.
وجود نیمکت، روشنایی، آبخوری، دستشویی، کف سازی معابر و دسترسی از اجزاء اصلی این نوع فضاها به شمار می روند.
۲) فضاهای سبز نیمه عمومی: فضاهای سبزی که بازدهی اکولوژیکی دارند، لیکن استفاده کنندگان آن ها، نسبت به فضاهای سبز عمومی محدودتر هستند. محوطه های باز بیمارستان ها، پادگان ها و ادارات دولتی در این دسته قرار می گیرند.
۳) فضاهای سبز خیابانی: نوعی از فضاهای سبز شهری هستند که به طور معمول درختکاری حاشیه ی باریکی از حد فاصل مسیرهای پیاده رو و سواره رو را تشکیل می دهند و یا به صورت متمرکز در فضاهای نسبتا کوچک میدان ها و یا در زمین های پیرامون بزرگ راه ها و خیابان ها شکل گرفته اند.
وظیفه اجتماعی و مهم طراحی فضای سبز، ایجاد هماهنگی میان هنر و علم، به منظور سازمان دهی برنامه ریزی و طراحی كل محیط و منظر است. امروزه با توجه به این كه سلامت و رفاه انسان اهمیت خاصی پیدا كرده است، دست یابی به توانایی پایدار محیط و منظر، بدون از بین بردن و كاهش كیفیت منابع، یك اصل حیاتی در این حرفه است.
تفاوت دیگری كه طراحی فضای سبز با دیگر هنرها دارد، این است كه یک طرح لنداسکیپ فضای سبز، پس از پایان مراحل ساخت، در حقیقت هنوز تكمیل نشده است و تنها در طول زمان، به شكل نهایی خود دست پیدا می كند. به همین دلیل حفاظت و نگهداری پروژه، پس از اجرا، ضامن حفظ و بقای آن است و از اهمیت و یژه ای برخوردار خواهد بود.
اصول طراحی فضای سبز
طراحی فضای سبز، در مقیاس های كوچك، باید مبتنی بر راحتی، زیبایی، دوام و صرفه اقتصادی باشد. طراحی فضای سبز، به عنوان بخشی از اصول طراحی فضای سبز شهری، فرآیندی انسانی است كه با بهبود كیفیت كالبدی محیط زیست سرو كار دارد.
آنچه كه باید در اصول و قواعد طراحی محوطه فضای سبز، به آن اشراف داشت، این است كه یک فضای سبز (در هر مقوله ای كه باشد) از یك سو، جزیی از شهر است و نمی توان بدون توجه به كل، در مورد جزء برنامه ریزی و طراحی انجام داد و از سوی دیگر، هر فضای سبزی، به منزله یك كل است كه از تركیب اجزاء مانند: راه ها، باغچه ها، محوطه سازی، مبلمان و المان ها تشكیل می شود و ضمن این كه بایستی كلیت در تمامی اجزا احساس شود، اجزا نیز به خوبی طراحی شوند.
در طراحی فضای سبز، از گیاهان به عنوان عناصر معماری می توان استفاده كرد. این عناصر، همانند دیگر عناصری كه در طراحی به كار گرفته می شوند، از ویژگی های بصری مانند: نقطه، خط فرم، رنگ و بافت برخوردار هستند. بایستی این ویژگی ها براساس اصول زیبایی شناختی، یعنی وحدت، ریتم مناسب، تعادل، توازن و مقیاس چیده شوند تا بتوان به محیطی دلپذیر دسترسی پیدا كرد.
کاربرد چمن در فضای سبز
مزیت استفاده از چمن در فضای سبز
۱- جذابیت و زیبایی محیط
۲- کمک به ایجاد وحدت در ترکیب گیاهان و زمینه ای مناسب برای نماایش گل و گیاه
۳- ایجاد فضای مناسب برای راه رفتن و نشستن
۴- افزایش مواد آلی، فعالیت میکرو ارگانیسم ها، بهبود ساختمان و بافت خاک
۵-جلوگیری از تبخیر آب
۶- جذب رطوبت هوا و تعدیل گرمای محیط
معایت استفاده از چمن در طراحی فضای سبز
1- نیاز آبی بالا
۲- نیاز مرتب به جمن زنی در فصل رشد و بالا رفتن هزینه نیروی کارگری که در اکثر انواع جمن صادق می باشد.
۳- وضعیت نامطلوب ظاهری اکثر انواع چمن در زمستان
نقش گیاهان در طراحی فضای سبز
پوشش گیاهی و استفاده از گیاهان مختلف، مهمترین بخش فضای سبز و المان اصلی می باشند. ویژگیهای منحصر به فرد گیاهان، همچون، شكل، حجم، اندازه و نحوه و محل بكارگیری آنها موضوعاتی است كه به هنگام طراحی فضای سبز باید به آنها توجه كرد. علاوه اینكه طراح فضای سبز می بایست به سازگاری گیاهان موردنظر با شرایط آب و هوایی منطقه نیز توجه ویژه ای داشته باشد.
از قابلیت های استفاده از گیاهان در فضای سبز، ایجاد حصار و تقسیم بندی فضاهای موجود و البته كنترل مشرفات محیطی و همسایگی است كه باید توجه كرد در هنگام طراحی استفاده از پوشش گیاهی به منظور عناوین بیان شده حفظ انسجام بسیار مهم و ضروری است.
در طراحی فضای سبز به چه نكاتی باید توجه كرد؟
برای آنكه طرحی چشم نواز و منحصر به فرد از خود به یادگار بگذارید، دانستن و رعایت چند نكته ضروری است. اول اینكه طرحی برای تمام فضای در اختیار تهیه نمایید. اگر در پایان طراحی، بخش یا بخش هایی از فضای موجود خالی بماند بیانگر طراحی آماتور می باشد. دوم اینكه برای آفرینش زیبایی بصری، تناسب فضاها با یكدیگر نباید مغفول بماند. سوم هم، موضوع توجه ویژه به استفاده از گل ها در طراحی و اجرای فضای سبز می باشد. به همان اندازه كه گونه های گیاهی در طراحی فضای سبز اهمیت دارند، گل ها نیز علی رغم عمر كوتاهشان مهم بوده و جلوه ویژه ای به طرح شما می دهند. و بالاخره چهارم اینكه به سیستم آبیاری نگاه ویژه ای داشته باشید، حتی اگر فضای سبز شما، فضایی كوچك و محدود است سیستم آبیاری متناسب با آن طراحی كنید.
طراحی فضای سبز پارك
انتظارات از یك فضای عمومی، ملاك طراحی فضای سبز پارك می باشد . توجه به ناحیه جغرافیایی و استفاده از گل و گیاهانی كه نیاز به رسیدگی كمتری و البته ماندگاری و طول عمر بیشتری دارند و همینطور مسیرهای آمد و شد انسانی و ارتباط آن با فضای سبز و یكپارچگی در فضای طراحی، همه و همه باید ملاك اصلی در طراحی فضای سبز پارك باشد. فضای سبز پارك باید ماندگار و مقاوم باشد.لذا می بایست از گیاهانی استفاده نمود كه نسبت به تابش مستقیم نور خورشید مقاوم بوده و همچنین نیاز به آبیاری هرروزه نداشته باشند.
نكاتی در مورد طراحی فضای سبز تالارها
از نكات مهم و كلیدی طراحی فضای سبز تالارها، ایجاد فضایی جهت تجمع مهمان هاست. علاوه بر این نكنه اساسی بعدی، نورپردازی است كه از اهمیت ویژه ای برخوردار است كه بسته به سبك مهمانی ها و مجالس برگزارشده، باید نورپردازی مناسب و قابل تغییر باشد. بهره برداری تجاری مناسب و به صرفه از یك تالار، بسته یه انجام درست همین نورپردازی و البته نیمكت گذاری مناسب فضای سبز آن می باشد.
طراحی فضای سبز مجتمع های مسكونی
به جهت زیبا سازی محوطه های عمومی مجتمع های مسكونی و ساختمان های بلند مرتبه و البته در راستای تصفیه هوای محیط، در سالیان اخیر، طراحی فضای سبز چهت این مجتمع ها به شدت مورد توجه سازندگان قرار گرفته است. رفت و آمد عاملی است كه طراحی فضای سبز مجتمع های مسكونی را با محوطه سازی خانه های ویلایی متمایز كرده است.
شیوه خطی و توجه به تناسب ابعاد فضا، اصولی است كه باید در طراحی فضای سبز مجتمع های مسكونی مدنظر طراح باشد. همچون سایر طراحی های فضای باز، بكارگیری گل و گیاه مقاوم در برابر نور مستقیم خورشید و طراحی و تعبیه سیستم آبیاری مكانیزه در محوطه سازی مجتمع های مسكونی نیز از اهم موضوعات طراحی می باشند.
طراحی فضای سبز شهری
در طراحی فضای سبز شهرهای بزرگ، چمن كاری نقش پررنگی دارد ، همچنین بهره مندی از گل و گیاهانی كه در مقابل تابش نور مستقیم خورشید مقاوم بوده و نیاز به آبیاری روزانه و منظم نداشته باشند. قرینه سازی مطلبی است كه در طراحی فضای سبز شهری معمولا" توسط طراح استفاده می شود و البته توجه به این نكته كه كاربری فضا چه خواهد بود، میدان است یا پارك، كه در مورد دوم لحاظ كردن فضایی برای تردد نباید فراموش شود.
طراحی فضای سبز باغ
استفاده از گل ها كه طول عمر كمتری دارند در طراحی فضای سبز باغ كمتر مورد توجه می باشد و به جای آن درختان و بوته ها نقش پررنگی دارد. راه اندازی سیستم آبیاری مناسب كه قبل از اجرای طرح باید تعبیه گردد و انتخاب بذر و نهال ها و گونه های مناسب گیاهی متناسب با آب و هوای منطقه مورد مهمی است كه باید در هنگام طراحی فضای سبز باغ به آن توجه داشت.
طراحی فضای سبز ویلا چیست؟
طراحی فضای سبز ویلا یک حرفه و تخصص مستقل است که توجه به این حوزه از جنبه های مختلف در طراحی ویلا از اهمیت بالایی برخوردار است. همواره طراحان بر آنند تا با ترکیب هنر ،زیبایی های طبیعت و فرهنگ یک اثر منحصر به فرد و اصولی را خلق کنند.
با محوطه سازی اصولی ویلا و توجه به تمام جوانب و قواعد در واقع یک اقلیم کوچک و مناسب در فضای بیرونی ویلا و هم سو با فضای داخلی ایجاد می شود. مهم است بدانید که محوطه سازی و طراحی فضای سبز ویلا در حقیقت مکمل طراحی داخلی ویلا بوده و جز یکی از مسائل مهم و اصلی در طراحی ویلا است. طراحی فضای بیرونی ویلا باید به گونه ای باشد که رسالت کامل خود از تجلی هنر در عین ایجاد فضایی دنج و آرام را فراهم کند.
مراحل طراحی فضای سبز ویلا چیست؟
در طراحی فضای سبز ویلا عواملی چون اقلیم و موقعیت جغرافیایی منطقه تاثیرگذار بوده و باعث میشود مراحل طراحی فضای بیرونی با ترتیب خاصی صورت پذیرد. در ادامه مراحل طراحی فضای سبز را یک به یک و به ترتیب شرح می دهیم با ما همراه باشید.
1-بررسی ها و اقدامات اولیه قبل از طراحی
قبل از هر اقدامی جهت استارت طراحی فضای سبز ویلا باید به چند نکته مهم توجه ویژه ای داشت.
2-هزینه و زمان اجرای پروژه فضای سبز
بسته به بودجه و زمان مورد نظرکارفرما که در همان جلسات اول طراحی ویلا اعلام می گردد. بودجه اختصاص داده شده برای طراحی فضای سبز ویلا تاثیر مستقیمی در طراحی اولیه،و انتخاب مصالح و گیاهان مصرفی دارد.
3-ایجاد نقشه و ارائه طرح اولیه
پس از اقدامات اولیه و بررسی هایی که به آن اشاره کرده ایم; طراح اقدام به طراحی و ارائه طرح اولیه ای از فضای سبز ویلا می کند. در طول طراحی، طرح اولیه باید نکاتی همچون مسیرهای دسترسی، میزان پراکندگی گل و گیاهان و نحوه قرارگیری و چینش گیاهان را در نظر گرفت بی توجهی به هریک از نکات میتواند باعث ناکارآمدی و نقص در طراحی گردد.
4-استارت فرایند اجرا
بعد از تمام توافقات وارائه طرح و گاهی اصلاحاتی به درخواست کارفرما طرحی به عنوان طرح نهایی وارد مرحله اجرا می شود.اینک در صورت لزوم ناهمواری و پستی بلندی هایی که در مراحل اولیه مشخص و بررسی شد صاف و یکنواخت می شود یا حتی در بعضی از طراحی ها بسته به نیاز پستی بلندی های مصنوعی نیز ایجاد میگردد .دکوراسیون فضای سبز ویلا و ایجاد نورپردازی ها مربوط پایان کار می باشد.
طراحی فضای سبز حیاط
همانطور که میدانید ساخت و خرید ویلاهای لوکس و لاکچری برای همه اقشار جامعه امکان پذیر نیست. اما این بدان معنا نبوده که نتوان تجربه ای نزدیک به سکونت در یک ویلا زیبا را تجربه کرد. بله چرا که نه خانه های حیاط دار با کمک محوطه سازی های اصولی و طراحی فضای سبز حیاط علاوه بر ایجاد مکانی دنج و ارام تجربه داشتن یک خانه ویلایی را نیز به ما می دهد. به یاد داشته باشید به همان اندازه که نما و فضای داخلی ساختمان از جنبه های بصری مهم و با اهمیت است توجه به محوطه سازی و طراحی فضای سبز حیاط نیز مهم و ویژه است. با رعایت اصول و قواعد یک پارچه در طراحی فضای سبز و الهام گرفتن از باغ آرایی و ایده های جالب میتوانید از داشتن محوطه سبز حیاط خود لذت مضاعفی ببرید.
7 اصل مهم در طراحی فضای سبز حیاط چیست؟
1-طراحی فضای استراحت
2-استفاده از ایده های جالب و هندسی در طراحی فضای سبز حیاط 3
3-طراحی ورودی اصلی به خانه
4-استفاده ازگل و گیاهان متنوع
5- طراحی آلاچیق و فواره
6-طراحی کف حیاط
7-ایجاد باغچه های سرسبز